Source: Dreamstime, Toronto Star Graphic.

Source: Dreamstime, Toronto Star Graphic.

Onko yrityksen missio vain kasa kauniita sanoja? Onko yrityksen perustehtävä riittävän tarkoin määritelty?

Kansainvälisillä foorumeilla on viime aikoina ollut yhä useammin puheenaiheena yrityksen tarkoituksen määrittämisen keskeinen merkitys koko liiketoiminnalle. Yhtenä menetelmänä on tuotu esiin japanilainen elämänfilosofia Ikigai, joka tarkoittaa syytä olemassaoloon. Ikigain sanotaan olevan yksi japanilaisten pitkän iän salaisuuksista, ja teema soveltuu hyvin myös liike-elämän haasteisiin.  Yritykset, joilla on selkeä tehtävä ja tarkoitus myös menestyvät usein myös muita paremmin.

Ikigai koostuu neljästä osa-alueesta ja niiden välisistä kerroksista: mistä pidät, missä olet hyvä, mitä markkinat tarvitsevat ja millä voi ansaita palkkansa. Ikigai ei ole kuitenkaan mikään itsestäänselvyys, vaan yrityksen pitää kyetä löytämään omat peruskivensä ja perusteensa olemassaoloonsa.

Olemme paneutuneet syvällisesti yritysten perustehtävien täsmentämiseen. Autamme etsimään ja rakentamaan yrityksen Ikigain, kirkastamaan olemassaolon perimmäisen syyn ja löytämään menestystekijät.

Yrityksen Ikigai on auki kirjoitettuna on niin pitkä kertomus, ettei kukaan jaksaisi sitä lukea. Mutta yhteen lauseeseen tiivistettynä se kertoo yrityksen koko tarinan.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö oheisen lomakkeen kautta.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Puhelinnumero

Yritys

Viesti