Metsä Group

Metsä Group on noin 30 maassa toimiva metsäteollisuuskonserni, jonka liikevaihto vuonna 2009 oli 5 miljardia euroa ja joka työllistää 14 000 henkilöä. Konsernin emoyhtiön, Metsäliitto Osuuskunnan, omistaa noin 130 000 suomalaista metsänomistajaa.

Toimialat

Puutuoteteollisuus

Metsä Groupin Puutuoteteollisuus, Metsä Wood on johtava ekotehokkaiden puupohjaisten ratkaisujen toimittaja.

Sellu

Metsä Fibre on Euroopan johtavia kemiallisen sellun valmistajia ja maailman suurimpia markkinasellun toimittajia. Tehtaat sijaitsevat Joutsenossa, Kemissä, Raumalla ja Äänekoskella.

Kartonki ja paperi

Metsä Board on Euroopan johtava ensikuitukartongin valmistaja ja merkittävä paperin toimittaja.

”Kumppani kehittyy yrityksen kanssa”

”Hyvä yhteistyökumppani kehittyy yhdessä yrityksen kanssa”, kuvaa Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Anneli Karhula yhteistyötä Fenix Consultingin kanssa.

Anneli Karhulan ja Fenixin yhteistyö alkoi jo silloin, kun Karhula oli Metsä-Botnian henkilöstöjohtajana. Fenix teki Metsä-Botnialle mm. asiakkuus- ja henkilöstötutkimuksia. ”Kun keskustelin Hannun kanssa ensimmäistä kertaa, niin ajatuksemme menivät heti yksiin. Henkilöstötutkimuksen pitää aina liittyä bisnekseen. Muuten niitä ei kannata teettää. Asiakastutkimukset kuvastavat, saavatko asiakkaat strategian mukaista palvelua ja henkilöstötutkimuksissa kartoitetaan, onko henkilöstöllä toimintaedellytykset tuottaa näitä palveluita. Asioita tutkitaan liiketoiminnan kehitysvinkkelistä”, Anneli Karhula painottaa.

Konsulttikriiittinen johtaja

Vuonna 2007 Anneli Karhula siirtyi koko Metsäliitto-konsernin henkilöstöjohtajaksi, eikä nähnyt syytä vaihtaa Fenixiä. ”Pidän Fenixin ja Hannun joustavasta tavasta toimia. Olemme tehneet paljon yhteistä kehitystyötä, josta hyötyvät molemmat. Fenixin tapa toimia miellyttää, koska he eivät tarjoa massatuotteita asiakkaalleen, vaan työ tehdään räätälöidysti. Lyhyet, ytimekkäät ja helposti täytettävät lomakkeet, joista yritys saa oleellista tietoa, ovat Fenixin tapa toimia. Me emme tarvitse nice-to-know-tietoa, vaan tosiasioita, joista on hyötyä liiketoiminnalle.”

Fenix on Anneli Karhulan mukaan vuosien saatossa kehittynyt valtavasti. ”Jos esimerkiksi vertaamme vuoden 2002 raportteja tämän päivän raportteihin, niin ero on huikea. Osaamisen laatu on kehittynyt todella paljon.”

Suuriin yrityksiin pukkaa konsultteja ovista ja ikkunoista palveluitaan tarjoamaan. ”Olemme Metsä Groupissa erittäin kriittisiä ja haluamme valita kumppanimme tarkkaan. Esimerkiksi tutkimukset ovat selkeä osa-alue, jossa tarvitsemme ulkopuolista näkemystä, kokemusta ja osaamista.”

Perusasiat kunnossa

Lähes 30 maassa toimiva Metsä Group on käynyt läpi melkoista myllerrystä. ”Saneerausvaihe alkaa olla loppusuoralla, joten voimme keskittyä toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Konserni on nyt hyvässä kunnossa.”

Globaalissa yrityksessä henkilöstöhallinnon haasteet toimia yhtenäisenä konsernina ovat kovat. ”Yhteiset arvot ja periaatteet näkyvät eri tavalla eri maissa. On kuitenkin paljon asioita, jotka haluamme tehdä samalla periaatteella kaikissa maissa. Esimerkiksi kehityskeskustelut viemme kaikkiin yksikköihimme. Joissain maissa alaiset eivät vain vielä ole tottuneet keskustelemaan esimiestensä kanssa tuloksista ja tavoitteista. Kulttuurierojen taakse on helppo piiloutua, jos ei haluta tehdä jotain. Eri maiden kulttuurit pitää tuntea ja soveltaa kysymyksiä niin, että ne sopivat kohdemaahan”, sanoo Anneli Karhula.

Metsä Groupin strategia keskittyä ydinliiketoimintaan on johtanut kannattamattomien rönsyjen karsintaan. ”Vaikeinakin aikoina meillä on ollut luottamusmiesten ja työntekijöiden kanssa hyvää yhteistyötä. Olemme aidosti pyrkineet ratkaisemaan asioita niin, että irtisanotuilla olisi eväät etsiä uusia töitä ja jäljelle jääneille olisi tarjolla entistä mielekkäämpiä töitä”, sanoo Anneli Karhula.